Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam WIN7 64 bity. Chce zrobić serwer metka.

I własnie mam pytanie, czy jest jakaś różnica co do plików? Są inne pliki serwerowe na 32 bity a inne na 64 czy to nie ważne ???

Zastanawiałem się na plikami by badar i takiniesmialy - które lepsze? Potem chce do nich wgrać gotowca rykoxa v2 i potem edytować of course :)

Błagam o speed odpowiedź, daje +++++

Pozdro

Opublikowano

@UP. System 32-bitowy obsługuje do 3.25GB Pamięci Ram..

Osobiście polecam gotową maszyne by Badar + gotowce Qentinios'a.

Żadnych poważniejszych problemów z tymi gotowcami nie miałem. :)

3GB pamięci ram zdecydowanie wystarczy na serwer no-/hamachi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Co do Windowsa to nie ma różnicy, czy jest 32bity, czy 64bity, bo panowie jeżeli wiecie to na emulatorze w windowsie instalujemy system operacyjny FreeBSD i to w tym systemie dzielimy pliki na 32 bity i na 64 bity.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Myślałem o plikach by badar ale on ma w ankiecie czy zrobić wersje na 64 bity???

O co come on?

Czy te pliki co są teraz by bada są na 32 ^^ ???

@Edit:

Czy wg. muszę instalować jakiś program FreeBSD???

Bo ja go na kompie nie mam xD

Opublikowano

Tak, ale w tym temacie jest ankieta, czy badar ma zrobić pliki na 64 bitowy system, czy te co tam są nie działają na 64?

Poza tym pisze FreeBSD 8.2 32 bity - czy to mi zadzaiła na 64 bitoywym? Tak wg. musze pobierać jakiegoś FreeBSD? To jakiś program który trzeba mieć aby zrobić na tym serwer czy nie?

Opublikowano

Na emulatorze zadziała u cb ten system co dał Badar. Nie musisz się o nic martwić. :P

Badar już nie zrobi 64 bitowej maszyny bo już tutaj nie zagląda..

64-bitowy system jest zbędny moim zdaniem,

bo kto będzie miał tylu graczy na no-/hamachi,

żeby mu serwer nie wytrzymał. ;)

Do emulacji potrzebujesz tylko Virtual Box'a + kilka programów do zarządzania tym. :)

Opublikowano

Zadziała jeżeli zainstalujesz compat7x i wrzucisz liby do /usr/lib32

FreeBSD to system operacyjny, czyli to taki Windows, ale nie ta rodzina. Musisz go mieć inaczej nie postawisz serwera.

VirtualBox to emulator, czyli na nim instalujesz FreeBSD.

Opublikowano

Opiszcie jak to zbroić jestem zielony...

CZY MUSZE INSTALOWAĆ JAKIŚ "PROGRAM" FREEBSD???

Czy po prostu przy robieniu serwer wybieram FreeBSD i już???

Opublikowano

Jak już mówiłem to nie jest program, tylko system. Poczytaj tutaj o instalacji FreeBSD, jeżeli Cię to interesuje

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-od-podstaw-na-32-bitowym-freebsd-82/

Opublikowano

Ja mam win 7 64 bit i postawilem server na pliczkach by badar i 0 bledow :]

Opublikowano

JEZU WAS LUDZIE ZROZUMIEĆ SIĘ NIE DA!!!

ODPOWIEDZ MI NA JEDNO PYTANIE - TAK CZY NIE

CZY JA ROBIĘ NA WIN7 64BITOWY NA PLIKACH BY BADY TO MUSZE POBIERAĆ JESZCZE I INSTALOWAĆ CZY COŚ INNEGO ROBIĆ Z FREEBSD?

Czy tylko wybieram dysk - pliki badara - i w systemie FreeBSD???

Opublikowano

Pamiętajcie, że tutaj kwestia tego, że pracujemy na 2 maszynach - na Windowsie i Freebsd. O ile system Windows x86 obsługuje tylko niecałe 4gb ram, to w przypadku FreeBSD sprawa nie koniecznie musi wyglądać tak samo. Swój główny system operacyjny zawsze powinniśmy mieć taki, jaki pasuje pod architekturę naszego procesora - na procesorze x86 nie instalujemy systemu x64. W przypadku innych systemów wchodzi ważniejszy aspekt, a mianowicie stabilność. Architektura schodzi raczej na drugi plan przy stawianiu FreeBsd na maszynie wirtualnej - z tego co wiem, to stabilniejszy jest na x86 i z tego powodu większość plików jest na tę architekturę. Oczywiście mogę się mylić, więc poprawcie mnie jak coś.

@BasterMt2

Nijak nie mogę zrozumieć tego, co napisałeś mimo, że czytam to już któryś raz. Oczywiście - musisz mieć FreeBsd 64bit. Znajdziesz go na stronie producenta.

(chyba, że pliki Badara mają w sobie gotowy system - w tym wypadku nic nie musisz raczej pobierać)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...